Шато Копса, с. Богдан, Карловско

Хотели в България » Градски

Оферта No: 624 Цена от: 120 BGL

 

В периодите на римското владичество се развива мащабно строителство на пътища, пътни съоръжения, крепости в цялата Карловска долина. Северно от Карлово е минавало трасето на Подбалканския римски път, свързващ Черноморието със Сердика. За охрана на този път са били построени много крепости /кале/, които продължават да изпълнява функциите си и през ХІІ – ХІV в. Средище на долината бил укрепеният град Копса (Копсис). След смъртта на Георги Тертер ІІ в 1322 г. градовете от Сливен до Копсис станали владение на Войсил, който образувал княжество под върховенството на Византия. Главен град на княжеството станал Копса, в по-късен етап подбалканските земи на Копса са присъединили към българското царство.

Собственикът на Шато КОПСА - Минко Минков изгражда винарна Копса и шато сред лозята, където е и избата.

Шато Копса е замък, разположен сред лозя в подножието на Стара планина.

Намира се на 140 км. от София по магистрала Тракия, след отбивката за Пловдив, посока Карлово. На около 20 км. след Карлово е с. Богдан, където е и Шато Копса.

В бутиковия комплекс има 4 двойни стаи и 1 апартамент, разположени на площ 250 кв.м. Всяка от стаите е в различен стил и цвят. Допълнително са построени и стандартни стаи. 

 

Цени на помещения с включена закуска:

Цена за бутикова стая – 120 лв./нощ (макс. 2 човека)

/Видове стаи: "Бордо", "Каберне Совиньон", "Мискет", "Шардоне" и "Мускат"/

Цена на стая стандарт- 60 лв.

Цена за апартамент – 160лв/нощ (макс.4 човека)

Цена за шато – 1850 лв./нощ (цената вкл. шеф-готвач и двама сервитьори)

 

Дегустация на вина във винарска изба Копса:

Вкопана в естественото земно възвишение, естествени температурни условия за отлежаване на селектираните вина Zeyla. Вината отлежават в барици - френски, американски и български. Тук истинските дегустатори могат да отпиват от вината от различните бъчви.

Ресторант с капацитет- 60 души- отворена презентационна кухня, храната ще бъде приготвяна пред погледа на клиента. Ресторант без меню. Всички ястия се приготвят на момента, само от свежи продукти според сезона

 

ЗА АКТУАЛНИ ЦЕНИ И РЕЗЕРВАЦИИ: ТЕЛ. 02 9801477, 02 9801476 И 0878741240, info@bulpartners.com

 

Направи резервация | Изпрати на приятел

За контакти: +359 878741240